Those bags by the door didn't get there by themselfs

Back in Oslo och tænker back in the days nær man hærjade med alla stackars Norgebor. Det hær kommer bli ænnu mycket bættre. Hør hær: Tre skøna roomies och fyra extra boys att passa på under helgen. De flesta tjejer skulle nog definera det som deilig. Jag satsar på att de ska få ta hand om mig i stællet. Bættre.
Jag har vart på anstællningsintervju idag och vi hade ett vældigt førtroligt samtal, jag och Bente. Om karmalagarna bestæmmer sig før att utøva sin auktoritet kommer allt bli bra.
Nu ska jag njuta av att jag gjorde rætt.


Vimla med stil (som lilla Hannah skulle sagt)

Dom band som binder mig här

Längtans trådar snärjer oss som vill mer


Oldies

'Det är så många saker jag borde ha sagt
Det är så många saker jag borde ha gjort
Det är såå många saker jag aldrig borde sagt'

Lalalala
Jag och Jumper ser lättsamt på det


Jag tar det på söndag

Och bara sådär, som i en handvändning känns allt bättre
(I dessa dagar är man lite mer än vanligt schizo)

Broken songs

I'm not too comfortable to fall from the start
Well, I don't find success interesting as art
But I'll build a home
In these broken songs
Like you said I should
Like you understood

I'm not too comfortable to fall from the start
When it gets too intimate, then I fall apart
And I carry on
Singing broken songs
Like you said I should
Like you understood

But I'll build a home
In these broken songs
Like you said I should
Like you understood

I'm not too comfortable to fall from the start


Den fulaste flickan i världen

Så sitter man här på balkongen en sen tisdagskväll med en cigg i handen och egentligen är det inte Håkan utan Damien Rice som sjunger i lurarna. Om det ändå hade varit måndag och en öl...

Miss kontroversiell är inte nöjd.
Idag har man blivit visiterad och förhörd, ifrågasatt och förhörd: vad är det lilla miss Cajsa har för plan? Idag har jag inte haft något smart svar (jag har alltid ett smart svar).

Tänk om jag kunde rädda världen- vad glad jag skulle bli. Om jag kunde vara mindre känslosam- vad mycket skönare det skulle vara. Om jag inte var så djävla rädd- vad mycket mer jag skulle klara av. Idag är jag bara den fulaste flickan i världen som hade önskat att jag var OK trots att jag inte alltid är allt som alla har tilltro till att jag ska vara. Ibland tappar alla lite tro på sig själva..

John säger: 'You're brilliant- You can do whatever little friend. They'd be happy to have you' 
Jag önskar han kunde sagt det idag.

Fan det är ju meningen att jag ska rädda världen

Det här med tålamod kan omöjligt vara en tjejgrej

Min kära vän Ida förklarade för mig, nu när vi satt på hennes balle sist att- det är inte så lätt att ha tålamod och bara se an hur saker utvecklas. När man inte bryr sig så oerhört mycket är det inga problem; men dagen man vaknar upp och inser att man faktiskt bryr sig är det kört. Ja man vill ju veta, sa jag då stilla och lugnt.

Och nu- SÅKLART: som ett slag i ansiktet! Upptäckten är skrämmande: jag har börjat bry mig.
Så djävla olägligt. Skulle det inte kunnat vänta ett par år till? Jag har ju inte brytt mig så galet mycket på fyra.
Men det är ju just det: Det kan inte vänta!


Seniorrundan

Idag bestämde jag mig för att jag ville möta någon med lite mer livserfarenhet än jag själv.
Lekfull som jag fortsatt är tog jag givetvis brädan ner till Fruängskällan och hälsade på Anna. Så skönt att hålla hennes hand. 
Hon sa att hon tänkt mycket på mig när jag varit borta. Jag tror faktiskt på det.


Styrde brädan vidare till mormor. Världens häftigaste BFFmormor. Ett par pannkakor, kaffe och ett par cigg och kram senare sitter jag nu här hemma igen och önskar att vi inte var så västerländska i Sverige. Tänk om vi var mer Sydländska och hade lite närmre till våra gamla (Inte för att Anna eller min mormor någonsin skulle bli gamla).
Carrie <3 Bollboll
Tänk om jag själv var lite mindre äventyrslysten och tog mig mer tid. För ett par år sen trodde jag aldrig att jag skulle säga det: men jag bara älskar gamla gubbar och tanter (se ovanstående parentes).

Förhoppningsvis är det väl i alla fall ingen hemlighet för vilka mitt hjärta verkligen bankar. Sen är det klart att jag kan bli bättre. Ja, jag ska bli bättre

Med referens till Stockholm boogie

Jag vet ett team på tre som tänkte Stockholm boogie och var väldigt förnöjda häromdagen :)  --->


Jag vet också ett annat team som jag lärt allt jag kan som Baloo skulle sagt ;) :

http://mandagsbarn.blogspot.com/2009/03/slutet-gott-allting-gott-team-cajsa.html

Stockholm boogie alltså.
I like it

Proudly presenting the Winner of Grand Prix i sällskapsspel aug 2009


Idag har jag och Kalle haft sällskapsspelsmaraton: Twixt, memory och Fia med Knuff. Vi skulle gå in på Twister också: men på grund av att Kalle är nytatuerad samt att han förlorade samtliga matcher i alla andra spel stod vi över. Han har alldeles nyss fått gå the walk of shame hem.

Det är inte det att det är så viktigt för mig att förklara att jag är bättre än Kalle. Men när man utklassar någon så brutalt kan man ju omöjligt hålla det för sig själv.

I ROCK

Min lilla BFF


Skönt att träffa någon som härjar lika mycket som en själv!

Fruktlös skattjakt

Idag: upp - nu ska vi ta med hundarna ut i skogen och plocka svamp, eller blåbär sa Malin. Jahaja det var ju bara till att göra. Efter lite lätt panik kring vad man ska ha med sig för utstyr när man ska ut i skogen fick jag med mig mitt pick och pack bort till Tutte.

Och ut i skogen kom vi. Det såg lovande ut när Malin fann ett par svampar direkt. Men icke. Efter en och en halv timme gastar hon 'vart fan är svampen!?' Vi kom gemensamt fram till att det var en skitskog och att det inte fanns en enda svamp där. Jag blir lite lätt sur och undrar varför hon drar ut mig på svampjakt om det inte ens är svampsäsong? Vi fick plocka blåbär i stället men det var förstås för tråkigt för Miss Hetsig 1 och 2. Det var droppen (bokstavligen) när det började regna. Vi gick hem med 5 kantareller och blåbär som räcker till en tredjedels ingenting.

Vi borde bli pirater eller nåt jag och Malin. Vi passar bättre i varmt klimat med riktiga skatter i stället för att vara ute och leta efter något som inte existerar. Svamp är ju bara en myt och legend. What the f*ck 

Pausera --->


Nu är det kris

Tänk om jag kunde bestämma mig någon gång. För någonting som helst. Jag är så pass inkapabel att jag gärna byter kläder fyra gånger om dagen- helst.. Och har man så stora besvär med en så banal sak som klädesväl-  hur i helvete ska man då kunna ta ett varaktigt beslut i någon annan fråga? Pros/Cons/Snurr/Snurr. Kan inte ens bestämma mig för att göra en lista. Skulle behöva seriös coaching


En volleybollmatch senare och jag hade mött alla mina gamla homies

Gårdagen startade på ett lite ovanligt sätt..
Kalle ringer mig bakfull som aldrig förr men mååste bara ut och bada. Det dyker upp ett litet problem- bilproblem: vem ska med och köra oss som spenderat en blöt kväll på Tellus natten förr? Får i uppgift att ringa runt och checka läget. 'Ring mig direkt sen' säger han- hetsigare bojje får man leta efter.

Hinner inte så långt i mitt sökande innan Kalle ringer upp igen
-Danne kommer med- han kör nu. Du får ringa honom NU innan han åker!

Ringer Daniel som nektar att svara.

Redan innan det gått 40 min visste jag att de åkt  utan mig.
Ringer Kalle på eftermiddagen:
-Hej din svikare
-Förlåt, jag var så bakfull att jag inte tänkte på att du inte var med. Jag kom på att vi glömt något när vi redan var i Oxelösund

Jag skrattar ihjäl mig! Aldrig har jag väl blivit uppringd, hetsad på att bada och sen blivit GLÖMD när det var dags. Jaja, han var ju ärlig i alla fall :) 

Brandmännen fick förstås kompensera mig med att bjuda ner mig till Kanotstadion för volleyboll på kvällen. Tänkte att de kanske skulle glömma bort mig och sticka innan jag hann komma dit. Men tänkte jag:  I'll give it a shot!

Kommer ner till planen och möts helt otippat av några väldigt välbekanta ansikten. Mina gamla homies från ungdomens yngre dagar. Ännu bättre: de spelar volleyboll tillsammans tillsammans med Kalle och Daniel. Möts av  ett tiotal leende ansikten och kram och hej det var så länge sen: kul att se dig. Kul att se dem också :) Det ar bara så koselig att i nostalgisk anda sitta och dricka några öl och shabbla som vi brukade.

Jag vaknade glad idag- det var en intressant start och ett fantastiskt avslut på dagen igår

Idag ska jag dansa fram


Gårdagens

Hej hej Hallå!
Igår var en trevlig dag- det må vi säg. Jag, mamma och Jennifer var och solade (de tränar inför maraton).
Dagens roligaste var att mamma var vansinnig på de hurtiga människorna som tydligvis befolkar Oxelösund:
-Jaha gå du där- JAG BÖRJAR TRÄNA PÅ MÅNDAG!!

Jennifer instämde:
Ja- det är inte hälsosamt att träna när det är så här varmt


Kvällen var topp. En av de roligaste utekvällarna på länge. Vi värmdes upp av Elin Landelius först. Hon är ju fantastisk.

Picknick och fyra sorters sprit

Igår skulle det bli picknick i solen med pappa och mamsen. Som vanligt urartade deras tidsperspektiv igår (igen!) och vi satt inte på vallarna förrän kl 20.35 igårkväll. Till och med solnedgången hade gjort sitt och vi missade den också. Vi hann inte sitta så länga förrän Inger i ren och skär förvåning säger 'men guu vi är ju EMSAMMA på vallarna!' Ja vad trodde hon- det var ju beckmörkt ute. Jag skrattar fortsatt ihjäl mig åt dem.

Vi valde att gå vidare till hamnen och dricka oss vidare i natten- jag dansade med Lasse P eller Göran C eller vad pappa nu sa. Han var tydligen en prominent låtskrivare. Och en djävel på att dansa bör tilläggas. Inger körde lite med indie/pocahontasstyle och dansade barfota med klumpfoten.

Haha. Fan vad kul vi hade. Som vanligt.
Inte en enda cykelolycka igår vart det heller. Lyckat!


F R I E N D S

Alla har vi sett vännerserien. Förmodligen har vi flest också sett det mesta av alla avsnitt och säsonger. Och Oavsett vad som händer finns de alltid där för varandra- de där friends. Tror fler än jag barnsligen tänkt att så där önskar jag att det var. Att vi vänner skulle sitta på Central Perk och dricka våra kaffe av den enkla anledningen att en av oss jobbar där. I alla våra dagar.

Men det är tydligt det. Man bör inte utgå från friendsmallen när man ska definera vänskap. Det fungerar inte så. Fråga lilla Cajsa i klänning som varit mycket dum- måånga gånger men som fortsatt försöker bli en bättre person, hitta sig själv, sluta känna sig ensam och vara en bra vän: det tror jag väl egentligen också i grund och botten att hon är- i alla fall en ganska bra vän: Hon blir inte bjuden på födelsedagskalas av sina vänner längre.

Peace out-  friends


Kom just på hur koselig det var i lördags

Fest som aldrig förr! (Ida är fortfarande sjuk idag- onsdag. Det är ju förfasligt)Fest som aldrig förr! (Ida är fortfarande sjuk)

Eat my heart out

Idag är jag orolig för allt.
Det som brukar hjälpa bäst nu för tiden är Johan.
Inte ens det hjälpte idag.

We went running through the streets of Oslo

Back in Oslo. Här har det lunchats, festats, skrattats, druckits te och ojojojats friskt sen i fredags.

I lördags faschinerades Line av att hon hade så fantastiskt bra smak att någon var tvungen att stjäla hennes skor från festen- eller förvånad var hon väl egentligen inte- hon har ju fantastisk smak deklarerade hon! Och Ida har tydligvis fierce musiksmak (Tål att diskuteras). Och ut gick vi (Line barfota och Ida sjungandes) och jag fick se någon jag väntat länge på att få möta. Det verkar arta sig för Fröken Svår; trots att det finns mycket lilla bojjen måste bevisa innan han duger åt oss (dig).

Ikväll blir det nog middag med Line och Mona 5 Hours i alla fall. Kooselig det.

Jag har hela tiden fått känslan att det finns plats för mig här. Och det finns faktiskt det; den 3:e september för att vara exakt. Detta till trots att klänning tycks ha blivit mitt nya favoritplagg. (helt ärligt: fuck you)

Idag ska jag tänka på sk8er boi, sen ska Line komma hem och då får hon underhålla mig i stället.

På återseende
 


RSS 2.0